ASSOCIATED GENERAL CONTRACTORS
APEX AWARD 2004

The lobby for the regional headquarters of a communications corporation reflects the sophisticated, technology-savvy company. The small space necessitated that the design be pared down to the most essential elements: reception desk, lighting, layered plane and visitor seating.

The design solution emphasizes assemblages of precision, machine-crafted pieces. The desk and lighting armature were conceived through a layering of materials to suggest an illusion of depth and movement. The curved glass desktop floats above a base of recomposed Birdseye maple veneer and opaque blue resin panels. Giving scale to the tall space, the aluminum lighting armature is suspended with precision stainless steel wire rope and connections. The layers of acoustic paneled wall, stainless steel mesh fabric screen and floating HDTV monitors are shifted to emphasize movement.